تردد خودرو ها در مکان هایی ویژه مانند پارکینگ های عمومی و سازمانی یکی از موارد امنیتی و حفاظتی به حساب می آید. ابتدایی ترین انواع راهبند می تواند یک میله و حتی یک زنجیر باشد که توسط نگهبان پارکینگ کنترل می شود. بر اساس همین ایده محصولاتی جدید که به موتور و گیربکس مجهز بودند وارد بازار شدند که می توانند توسط نگهبان و همین طور به صورت کار با کلید یا ریموت کنترل شوند. حرکت راهبند ها به دو طریق الکترومکانیکی و الکتروهیدرولیکی انجام می گردد. انواع الکتروهیدرولیکی از سیستم هیدرولیکی وابسته به روغن و هوا بهره می گیرد و سرعت عملکرد بالاتری دارند. گفتنی است نوع الکترومکانیکی در شرایط آب و هوایی مختلف و تحت جریان شدید برق، دچار مشکل نمی شوند و بازوی متحرک آن ها با سرعتی ثابت حرکت می کند.
راهبند وظیفه مسدود کردن راه خودرو برای عبور خودرو های مجاز را داشته و با صدور فرمان فعال می گردد. راهبند تشکیل شده از اجزایی که افقی به یک پایه اتصال دارد که از سطح زمین بالاتر و در مکان های که تردد است مورد استفاده قرار میگیرد مثل : مسیر ورودی ادارات, کارخانجات, پاساژ ها, ایستگاه های راه آهن , مجتمع های بزرگ , عوارضی جاده ها, پارکینگ عمومی, کنترل ترافیک, انواع ارگان ها و امور عمرانی شهری. درکل مانعی است برای کنترل تردد که به وسیله آن از تردد وسیله نقلیه بدون بررسی و اجازه جلوگیری مینماید و باعث ایجاد نظارت دقیق میگردد. راهبند پارکینگ به دو گونه تقسیم بندی میشوند گونه اول از نظر نوع کارکرد که به صورت افقی یا عمودی باشد و از گونه دوم تقسیم بندی میتوان به نوع موتور و سیستم داخلی تقسیم کرد. راهبند ها قابلیت ارتباط با که با کلیه دستگاه های اکسس کنترل ، دوربین پلاک خوان و … لوازم کنترل تردد را دارند و امکان نصب این دستگاه ها بر روی راهبند فراهم است.
زمانی از راهبند پارکینگی صحبت به میان می آید یعنی پارکینگ شخصی، پارکینگ اداری، ورودی پارکینگ سازمان ها و... که همگی یا به صورت راهبند اتوماتیک متصل به پلاک خوان و یا تحت کنترل واحد نگهبانی پارکینگ، تمامی تردد ها را کنترل می نمایند. زمانی در مورد راهبند پارکینگی بحث می شود عملا داریم درباره مهمترین دغدغه یعنی امنیت و آرامش صحبت میکنیم. راهبند های پارکینگ با جلوگیری از هرج و مرج و تردد های مشکوک آسایش را به ما در محل کار یا زندگی هدیه می دهد. این واقعا یک شعار نبوده و بارها و بارها در موارد بسیار زیاد و قابل مثالی اتفاق افتاده و ثابت شده است.
راهبند (Barrier) وسیله ای یا به اصطلاح دقیق تر، مانعی برای کنترل انواع تردد در فضاهای مختلف جامعه به نیت نظارت و کنترل رفت و آمد وسایل نقلیه و اشخاص می باشد. راهبند ها عموما در دسته بندی های مختلفی نامگزاری شده اند. همانطور که در بالا محصولات راهبند را مشاهده میکنید احتمالا تا بحال متوجه شده اید راجه به چه چیزی در حال توضیح دادن هستیم. همه ما در نزدیک به شهر هایی چون تهران یا قم یا مشهد با عوارضی های بین راهی مواجه شده ایم که پس از پرداخت عوارض میله یا بومی دراز از طریق یک دستگاه دستور گرفته، بلند میشود و اجازه تردد ما را می دهد. این یکی از انواع راهبند بود که بیشتر با نام راهبند جاده ای معروف می باشد. اما گونه ای دیگر از این محصولات در ورودی پارکینگ ها می باشد که توسط نگهبانی ساختمان مسکونی یا اداری مورد نظر اجازه ورود و یا خروج وسایل نقلیه را صادر میکند که با نام راهبند پارکینگ بین مردم شناخته شده است و ده ها مورد راهبند دیگر که در بخش انواع راهبند با ذکر نام، به شرح و مشخصات راهبند ها میپردازیم. در ادامه به کاربرد های آن نیز پرداخته ایم. و در اخر باید متذکر شویم که یک ویژگی مشترک بین ساخت تمامی راهنبد ها وجود دارد و آن هم اینکه تولید راهبند در هر دسته بندی به 2 صورت دستی و اتوماتیک می باشد.
راهبند محصولی جهت کنترل ورود و خروج خودرو است که اصولا سرعت بخشی در تردد را امکان پذیر می کند. عملکرد راهبند ها می تواند از نوع دستی تا کاملا اتوماتیک متغیر باشد. قبل از شروع هر نکته ای در مورد انواع راهبند اتوماتیک های موجود در بازار باید به این نکته توجه کرد که عملکرد تمام راهبند ها بر اساس سیستم الکترومکانیکی یا سیستم هیدرولیکی انجام می شود. سیستم های الکترومکانیکی استفاده بیشتری داشته و ارزان قیمت تر می باشد و سیستم هیدرولیکی با قیمت بیشتر استفاده محدودتری نیز دارد.البته اگر تعداد تردد در روز زیاد باشد باید از راهبند هیدرولیکی استفاده کنید زیرا در اثر کارکرد بالا داغ نمیشود. راهبند پارکینگ انواع و مدل های مختلفی دارند. این وسیله ک برای کنترل تردد وسایل نقلیه ساخته شده در ظاهر های متفاوت و کارایی های متفاوت ساخته شده است. ساختار راهبند به این صورت میباشد که وسایل و تجهیزات به صورت افقی به یک پاسه متصل است و دارای ارتفاع از زمین میباشد. این وسیله در مکان هایی مثل ارگان ها , پارکینگ های عمومی , بیمارستان ها و امور عمران شهری استفاده میشود.
راه بند پارکینگ از دو جهت تقسیم می شوند .یکی از جهت نوع کارکرد که به صورت افقی و عمودی و از جهت دیگر به صورت نوع موتور و سیستم داخلی تقسیم می شوند.راهبند پارکینگ با طول های گوناگون با ارتفاعی یک متر از زمین ، مسیر عبور و مرور را محدود و مسدود می کند . اکثر راهبندها به گونه ای طراحی شده اند که با کلیه دستگاه های کارت خوان، دوربین پلاک خوان، دکمه پوش باتن، ریموت کنترل و دیگر سیستم های کنترل تردد استاندارد همخوانی دارند و امکان نصب این دستگاه ها بر روی آن ها فراهم شده است. عملا تمامی کنترل ورود و خروج وسایل نقلیه ای چون ماشین های سبک، ماشین سنگین، موتور و همچنین اشخاص را توسط وسیله راهبند امکان پذیر می باشد. بیشترین کاربردی که ما از راهبند در اجتماع کنونی خود میبینم استفاده ی آن در عوارضی جاده های، ایست های بازرسی، فروشگاه های زنجیره ای، هتل ها، پارکینگ های بزرگ و پارکینگ ساختمان های اداری و مسکونی، فرودگاه ها، شرکت های صنعتی و محاکم قضایی و امنیتی می باشد.
راهبند با تشخیص دادن خودرو در زمانی که به عللی در زیر راهبند توقف داشته باشد از پائین آمدن تیرک ممانعت به عمل آورده و از آسیب زدن به خودرو جلوگیریی می نماید.
یونیورسال بودن قطعات:
الکتروموتور- گیربکس و همچنین مدار برق بکار رفته در این راهبندهوشمند شامل قطعات صنعتی رایج بازار داخل کشور می باشد.
لذا پر واضح است که خدمات پس از فروش آنها بسیار سریعتر و راحتتر از انواع خارجی امکان پذیر است.
تفاوت دستگاه راه بند هیدرولیکی و مکانیکی در مکانیزم باز و بسته شدن آنهاست.راه بند مکانیکی به وسیله چرخ دنده باز و بسته می شود در صورتی که راه بند هیدرولیکی سامانه محرکش متشکل از بلوک هیدروپمپ(پمپ روغن) و شیرهای هوا است.در مدل هیدرولیکی به علت استفاده نشدن از چرخ دنده در هنگام برخورد با بوم راهبند با مانع، کمترین خسارت را ایجاد میکند. از اصلی ترین مزایای مدل هیدرولیکی میتوان به تردد نامحدود این راهبند اشاره کرد. سیستم راه بند جهت كنترل تردد در ورودي سازمانها ،ساختمانهای پر تردد و مراکز تجاری جهت ايجاد محدوديت در تردد تعبيه میگردد، اين سيستمها قابليت باز و بسته شدن مداوم با فرمان دستگاه كارت خوان، دوربين پلاك خوان، پوش باتن، ريموت كنترل و ديگر سيستمهای كنترل تردد استاندارد را دارا میباشد.
قبلا” برای اینکه ورود و خروج اتومیبلها به پارکینگ را کنترل کنند، از زنجیر و معابر پلاستیکی استفاده میکردند، اما امروزه راهبندهای مخصوص پارگینگ وارد بازار شده است که از آنها برای پارکینگهای بزرگ استفاده میشود. توجه داشته باشید که انتخاب راه بند پارکینگ با توجه به نوع پارکینگ و همچنین بودجه قابل تغییر است. استفاده از راهبند اتوماتیک امروزه برای ما کار هارا بسیار اسان تر کرده. کمی فکر کنید!! اگه جلوی درب بیمارستان , عوارضی , فرودگاه و یا سازمان ها راهبند نصب نشود کنترل تردد سخت شده و دیگر به راحتی رفت و امد ها کنترل نمیشود. اما با نصب راهبند اتوماتیک و مدیریت دستگاه توسط یک نفر تمامی رفت و امد ها کنترل شده و دیگر خبری از ورود افراد ناشناس و غیر قانونی نیست
راهبندها تجهیزاتی هستند که در مکان های پر تردد مثل ورودی کارخانه ها، عوارضی ها، مجتمع های مسکونی و ... استفاده می شوند و به دو صورت کلی دسته بندی می شوند :
روش اول : از نظر نوع کارکرد و قابلیت
روش دوم : سیستم محرکه داخلی
از نظر نوع کارکرد یا بازگشایی و انسداد مسیر دو نوع راهبند اهرمی و ستونی موجود می باشد.
راهبند اهرمی معمول ترین و ارزان ترین نوع راهبند می باشد که یک کابینت به ارتفاع یک متر روی زمین به صورت عمود نصب می شود و یک اهرم به طول های گوناگون از ۲ تا ۸ متر مسیر عبور و مرور خودروها را کنترل میکند.
گونه دیگری از انواع راهبند، نوع جاده ای آن می باشد. این دسته از محصولات کنترل تردد را عموما راهبند میله ای یا بوم دار تشکیل میدهند. البته در جاده ها خصوصا در ایست های بازرسی از راهبند انتحاری و راهبند ستونی یا بولارد استفاده می شود. در بخش بوم دار معمولا مناسبت ترین محصولات جاده ای عبارتند از : راهبند 4 متری،5متری، 6متری، 7متری و 8 متری که در برند های مختلفی در فروشگاه اینترنتی محصولات امنیتی حفاظتی دکاشاپ موجود می باشد. بخاطر داشته باشید جهت راهنمای انتخاب راهبند های جاده ای بعلت حساسیت بالای آن حتما با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید. زیرا قیمت بالای محصولات راهبند اجازه هیچگونه ریسک و اشتباهی را به ما نمیدهد و در صورت انتخاب سرخود، احتمال انتخاب اشتباه و عدم امکان جبران آن وجود دارد.
راهبند های هیدرولیک نسبت به راهبند های الکترومکانیک برای مسیر های شلوغ و پرتردد مناسب تر می باشند زیرا که استهلاک مکانیکی راهبند های هیدرولیک کمتر می باشد . راهبند های هیدرولیک و الکترو مکانیک با سرعت های حرکتی متفاوتی که ما بین ۸٫۰ ثانیه تا ۶ ثانیه می باشد و همچنین بر حسب میله هایی متنوع که از ۲٫۳ متر تا ۸٫۳ متر متفاوت می باشد تولید می شوند . برای انتخاب نوع مناسب راهبند باید به مواردی همچون میزان عبور و مرور ، عرض گذرگاه ، و نیاز داشتن یا نداشتن به باتری پشتیبان توجه شود و بر حسب موارد گفته شده راهبند مورد نیاز انتخاب گردد .
دلیل اهمیت راهبند چیست؟ این وسیله از لحاظ امنیتی بسیار مهم است زیرا اگر جلوی درب ورودی قرار نگیرد افراد به سادگی و بدون هیچ آنالیزی می توانند وارد ملک شوند . اما وجود این راهبند باعث می شود تا فرد ماشین مورد نظر را بررسی کرده و اگر مورد تایید بود اجازه ورود دهد و اگر مشکوک بود از ورود آن جلوگیری کند و اینگونه از امنیت مکان مورد نظر نیز حفاظت کند. نحوه عملکرد راهبندها چگونه است؟ راهبند ها سیستم الکترومکانیکی دارند که دارای الکتروموتور و گیربکس متصل به بازو یا پیستون می باشد. دارا بودن گیربکس باعث ایجاد سرعت ثابت و آرام در ستون متحرک یا بازو راهبند می شود. تابلو مرکزی بعضی از راهبندها قابلیت هماهنگی با کلیه سیستم های کنترل تردد را دارد. میتوان با افزودن حسگرهای مادون قرمز یا انواع دیگر حسگرها سیستم را کاملا ایمن و هوشمند ساخت تا احتمال برخورد بازوی راهبند با وسیله عبور کننده به صفر برسد. همچنین امکان بالا بردن بازو به صورت دستی در هنگام قطع برق نیز ممکن است . دستگاه های راهبند معمولا از روش های زیر فرمان میگیرند : 1.فرمان دستی از طریق شستی های استپ و استارت و از داخل اتاق نگهبانی 2.فرمان دستی از راه دور توسط ریموت کنترل 3.استفاده از سیستم رایانه ای 4.استفاده از سیستم کارت مغناطیسی یا رمز دار 5.جعبه فرمان های سکه ای 6.استفاده از حسگرهای مادون قرمز گیت های کنترل تردد نفر رو در کجاها استفاده می شود و چه ویژگی هایی دارد؟ مناسب برای کنترل عبور و مرور نفرات در اماکن اداری و فرودگاه ها و مترو امکان کنترل با سیستم کارت خوان و ثبت ورود و خروج نفرات قابلیت ارائه در انواع تمام قد و نیم قد و شیشه ای و سه شاخه و باله ای جنس بدنه از استیل و یا ورق فولادی طراحی فوق العاده زیبا
به کلیه راهبند هایی که ورود و خروج وسائل نقلیه یا اشخاص را از دسترس افراد خارج کرده، و مبتنی بر تشخیص سیستم برد اتوماتیک راهبند می باشد، راهبند اتوماتیک یا راهبند برقی میگویند. راهبند های اتوماتیک اساس کارشان بنا بر سیستم های الکترومکانیکی و هیدرولیکی می باشد. قیمت راهبند اتوماتیک بنا به برند و کارکردشان متفاوت بوده و بر اساس همین موارد گفته شده بین 100 تا 800 بار باز و بسته شدن در روز متغیر می باشند. تقسیم بندی راهبند های دیجیتال یا اتوماتیک بر 2 نوع می باشد.
1-از جهت کارکرد
نحوه کار راهبند اتوماتیک در این مورد بر دو نوع راهبند افقی و راهبند عمودی تقسیم میشود.
2-از جهت عملکرد
تقسیم بندی عملکرد راهبند هم به 2 نوع سیستم داخلی راهبند و موتور راهبند نیز تقسیم میشود.
فرق راهبند های الکترونیک و هیدرولیکی صرفا مکانیزم کارکرد باز و بسته شدن شان است. راهبند های الکترومکانیکی از طریق چرخ دنده ها باز و بسته می شوند ولی راهبند های هیدرولیکی اساس کارش سیستم پمپ روغن راهبند و شیرهای هوا است.
کارکرد تمامی این نوع راهبند ها به صورت اتوماتیک، به وسیله ریموت کنترل، دوربین مداربسته پلاک خوان، سیستم RFID، دستگاه کارت خوان و دستگاه تگ خوان امکان پذیر می باشد که پس از خرید راهبند مورد نظر، یا راهبند قابلیت های مورد نظر را دارد که نیاز نیست در این صورت کاری کنیم، اگر هم این قابلیت را نداشته باشد میتوانید از کارشناسان دکاشاپ بخواهید که برای شما موارد مورد نظر را هنگاه نصب راهبند از طریق دستگاه اکسس کنترل تعبیه نمایند.
بر اساس سیستم عملکرد :
راهبند هیدرولیکی
راهبند الکترومکانیکی
سرویس ها
چه چیزی نیاز دارید ؟
جک پارکینگی ، برای ایجاد سهولت در عبور و مرور، طراحی و ساخته شده است. جک اتوماتیک با استفاده از نیروی هیدرولیکی، حرکت کرده و درب را باز می کند. درب الکترومکانیکی اما با داشتن موتوری ظریف، به صورت کشویی ورودی را باز و بسته می نمایند. این درب ها به سادگی و تنها با استفاده از یک ریموت، قابل کنترل هستند
کرکره برقی و درب اتوماتیک برای سهولت در حفاظت و تردد ورودی مغازه ها و ساختمانها مورد استفاده قرار می گیرد. این محصولات این امکان را فراهم می سازند که با قرارگیری لایه فوم درون تیغه، از آلودگی صوتی جلوگیری نمایند. تیغه کرکره ها در انواع مختلفی موجود است که زیباترین آنها، تیغه پلی کربناتی، با ظاهری شفاف و شیشه ای است
راهبندها برای کنترل تردد ورودی های پر رفت و آمد به کار میروند. راهبند میتواند ستون عمودی ثابتی همراه یک بوم افقی باشد که به بالا و پایین حرکت میکند. نوعی دیگر از راهبند ستونی وجود دارد که برای استفاده از آن نیاز به ایجاد بستری با ارتفاع ستون، درون زمین است. ستون عمودی، به سادگی، به پایین حرکت کرده و هم سطح زمین می گردد
دزدگیر های اماکن سیستم های هوشمند و دقیقی هستند که با بهره گیری از تکنولوژی ساده و البته مدرن خود، قادرند امنیت را در محل زندگی و محیط کار شما تضمین کنند. برقراری تماس از طریق تلفن، تلفن همراه و پیام کوتاه به کاربر، از نکات جالب توجه در طراحی و ساخت دزدگیر های اماکن به شمار می رود
حفاظ شاخ گوزنی روی دیوار ضریب ایمنی بسیار بالایی دارد. حفاظ شاخ گوزنی چشم نواز و دارای ظاهری زیباست. ظاهر نرده شبیه به شاخ های گوزن در هم تنیده است. عبور از بالای نرده شاخگوزنی امکان پذیر نیست و در انتهای نرده ها با نیزه های تیز کار شده است. قابلیت رنگ آمیزی به سفارش مشتری با رنگ های الکترواستاتیک کوره ای در شاخ گوزنی وجود دارد.
درب حیاط ساده و شیک بصورت تک لنگه و دو لنگه ساخته شده است که در جهتهای مخالف به بیرون یا به سمت داخل حرکت میکنند. این نوع در معمولا توسط سیستم قفل و یا دستهای در وسط درب، قفل و ایمن میشود. درب حیاط ویلایی، درب پارکینگ و ورودی حیاط و درب های ورودی ساختمان انواع مختلفی دارند که یکی از پر مصرف ترین و پرکاربردترین نوع درب در میان درب های ساختمانی، درب آهنی ساده حیاطی می باشد.
بکارگیری انواع طرحها در نرده پنجره نظیر نعلاسبی، بته جقه و … سبب ایجاد ظاهری زیبا در حفاظ پنجره مدرن و نرده بالکن میشود. حفاظ آهنی پنجره در مقایسه با بقیه حفاظ های موجود در بازار دارای قیمت مناسبی است. به دلیل قیمت مناسب و به صرفه ، نرده های محافظ ساده و فرفورژه پنجره را میتوان برای همه ساختمان های متفاوت در طبقه اول و دیگر طبقات استفاده نمود.
درب آکاردئونی به عنوان حفاظ آهنی درب آپارتمان یکی از ابزار های حفاظت از اماکن است که جهت جلوگیری از سرقت طراحی شده است و تقریبا در همه کشورها مورد استفاده قرار می گیرد و از منازل گرفته تا شرکت ها، فروشگاه ها،ساختمان های دولتی، بانک ها و... از آن استفاده می کنند. ضد سرقت بودن درب آکاردئونی سبب شده تا جایگاه ویژه ای را در میان مردم کسب کند.
حفاظ روی دیوار باعث افزایش امنیت ورودی ساختمان می شود، صیانت از ذات امری است که در تمام ادیان و فرهنگ ها مورد توجه قرار گرفته و بسیاری از اشخاص برجسته بدین موضوع اشاره نموده اند; اینکه انسان بتواند از نفس و جان خود در برابر ناهنجاری های وارده از دنیای بیرون و درون حفاظت و صیانت به عمل آورد و مسیر رشد و تعالی را برای خود فراهم کند.