دزدگیر اماکن در واقع دستگاهی است که مدیریت تمام حسگر هایی که در یک محیط نصب شده است را بر عهده می گیرد و بر اساس سیگنال های ارسالی از هر کدام از این حسگر ها طبق برنامه ای که کابر برای آن تعریف کرده است عمل می کند. دزدگیر های هایی مانند دزدگیر های اماکن gmk و یا فورنت می توانند با دریافت یک سیگنال از سنسور های حرکتی آژیر را به صدا در آورند و یا با مدیران آن مجموعه تماس تلفنی برقرار کنند و موضوع را گزارش دهد.
این کار را از طریق پیامک هم می تواند انجام دهد بستگی به تنظیمات اعمال شده روی آن دارد. دزدگیر اماکن سیم کارتی نسل پیشرفته تره دزدگیر اماکن معمولی هستند با قابلیت هایی نظیر ارسال SMS، اعلام قطع برق دزدگیر، اعلام اتمام باطری چشمی بیسیم متصل به پنل مرکزی دزدگیر، امکان فعال و غیر فعال کردن دزدگیر از طریق SMS و یا نرم افزار گوشی هوشمند و … . دستگاه مرکزی دزدگیر، دستگاه تلفنکننده و سایر هشداردهندهها، و سنسورها یا همان چشمیهای الکترونیک را میتوان به عنوان سه بخش اصلی یک سیستم دزدگیر اماکن معرفی کرد .
یکی از انواع محصولات حفاظتی بکار رفته در ساختمانها دزدگیراماکن است. دزدگیر منزل و اماکن یا سیستم اعلان سرقت دستگاهی است که به محض گذر افراد از یک حریم خصوصی که با خط تحریک باز و خط تحریک بسته تعیین میشود، با صدا اعلام سرقت میکند. برای امنیت منزل و محل کار و پیشگیری از وقوع سرقت بهترین گزینه میتواند دزدگیر اماکن باشد. عملکرد دزدگیر اماکن بدین صورت است که با استفاده از سنسورهای مادون قرمز یا هر گونه سنسور دیگر خود شرایط خطر را تشخیص داده و آژیر خطر را به صدا در میآورد. بهترین مکانها جهت نصب حسگرهای دزدگیر را میتوانید مکانهای پر رفت و آمد مانند ورودی ساختمان، راهپلها، راهروها و بالکن انتخاب کنید.
تجهیزات و سنسورهایی که دسترسی غیر مجاز و یا ورود غیر مجاز را تشخیص میدهند. پنل مرکزی دزدگیر یا سانترال مرکزی دزدگیر که کلیه سنسورها و تجهیزات به آن متصل میباشند منبع تغذیه پنل مرکزی و سنسورها باطری یا یو پی اس برای مواقع ضروری تجهیزات هشدار دهنده و ایجاد آلارم تجهیزات تلفن کننده انواع چشمی دزدگیر (سنسورهای موشن دیتکتور – سنسور تشخیص حرکت)، انواع شوک سنسور یا سنسورهای حساس به لرزش و کوبش و انواع مگنت بسته به نوع و کاربرد دزدگیر در سیستم ها استفاده میشوند ولی اکثر دزدگیرهای اماکن تمامی سنسور ها را دارا میباشند. دانستن این نکته ضروری است که دزدگیرهای نسل جدید دارای یک ارتباط دو طرفه با مالکین خود هستند یعنی علاوه بر هشدار دادن، دارای قابلیت فرمان پذیری نیز میباشند.
دزدگیر های اماکن برای کنترل و نظارت بر امنیت اماکن نظامی، منازل، کارخانه ها، انبارها و... استفاده می شوند. این دزدگیر ها مانند دیگر انواع دزدگیر شامل یک حسگر هستند که به محض تشخیص حرکت، ضربه یا... فعال شده و هشدار می دهند. این هشدار می تواند به صورت پخش آژیر و یا تماس با شماره تلفن های تعریف شده برای دستگاه (20-2 شماره تلفن) باشد. دستگاه قابلیت قرارگیری سیم کارت را نیز دارد و می تواند از طریق تماس تلفنی مستقیم و یا پیامک به کاربر وی را مطلع گرداند، پس صفحه اصلی سیستم باید در مجاورت منبع انرژی و یک خط تلفن نصب گردد. برای عدم قطع سیستم در هنگام قطعی برق، دستگاه ها به یک باتری مجهز می باشند که تاریخ انقضای این باتری (عموماً دو سال) نیز باید کنترل گردد. به این سیستم ها می توان دوربین های مدار بسته، حسگر نشت گاز، حسگر اعلام حریق و... را نیز متصل نمود. برای کنترل فضاهای وسیع از چشمی های خطی حساس به حرکت و برای حفاظت از پنجره ها و درب ها از حسگر شوک (شوک سنسور) و حسگر تشخیص صدا استفاده می گردد. حسگرهای دزدگیر ها عموماً یک حسگر مادون قرمز (PIR) می باشند .
در ساختمانهای مسکونی و یا تجاری – اداری امنیت مهمترین مسئله ساکنان ساختمان است. برخی از ساختمانها روشهای مختلفی را جهت پیشگیری از سرقت و اعمال مجرمانه به کار میگیرند. معمولا دوربین مداربسته و دزدگیر اماکن از جمله این دستگاهها هستند، در این میان دزدگیر اماکن به علت هشدار با آژیری کاربرد و امنیت بیشتری دارد. تمام مدلهای دزدگیر اماکن با وجود تفاوت در شکل ظاهری و مدل، عملکرد و ساختار تقریبا یکسانی دارند. دزدگیرها از سنسورهای آشکارساز حرکتی یا چشمی دزدگیر یا مگنتهای درب و پنجره بهره میبرند. هر گونه حرکت در محدده تشخیص سنسور را چشمیها تشخیص میدهند و به دستگاه اصلی دزگیر اعلام میکنند، هشدار به دو روش یعنی آژیر در محل و تماس روی تلفن همراه اعلام میشود. ارتباط دستگاههای دزدگیر با سنسورها عموما از طریق ارتباطات سیمی و یا بیسیم صورت میگیرد.
مقایسه دوربین های مداربسته با دزدگیر های اماکن کار حرفه ای نمی باشد و برای تامین امنیت یک ساختمان نمی توان گفت کدام یک از دیگری بهتر است. به بیان دیگر می توان گفت دوربین های مداربسته و دزدگیر های اماکن مکمل یکدیگر میباشند و محیطی که همزمان به یک سیستم دوربین مداربسته و یک سیستم دزدگیر اماکن مجهز باشد تا حدود زیادی امن و غیر قابل سرقت می باشد. در واقع اگر شخصی بصورت غیر مجاز وارد محیط شود دوربین های مداربسته اقدام به ضبط تصاویر می کند درحالی که به کاربر هیچ اطلاعی نمیدهد و ممکن شخص با پوشش صورت خود از خطر تصاویر ضبط شده در امان بماند درحالی که اگر محیط مجهز به یک سیستم اعلام سرقت مناسب باشد به محض ورود شخص سارق ، دزدگیر اقدام به آژیر کشیدن و اطلاع به مدیران ساختمان از طریق تماس تلفنی و یا ارسال پیامک می باشد.
دستگاه تلفن کننده، آژیر، و سایر هشداردهندهها
در صورتیکه حسگرها خطری را تشخیص دهند و این خطر را به دستگاه مرکزی اعلام کنند، لازم است ابزاری برای اعلام هشدار و اطلاعرسانی به مدیر نیز وجود داشته باشد. این هشدار میتواند به صورتهای مختلفی باشد؛ از یک آژیر و ایجاد سروصدای ساده تا هشدار و اطلاع رسانی از طریق ارسال پیام یا برقراری تماس تلفنی، صورتهای مختلف ممکن برای اعلام هشدار توسط سیستم دزدگیر اماکن هستند که باز هم بسته نیاز خریدار انتخاب می شوند.
همانطور که میدانید دزدگیر اماکن سیستمی است که به منظور شناسایی ورود افراد غیرمجاز به ساختمان یا سازمان طراحی شده است. بازار فروش دزدگیر منازل، دزدگیر اماکن تجاری، دزدگیر شرکت و … با توجه به افزایش سرقت ها در جامعه امروز دائما در حال افزایش میباشد. انواع دزدگیر اماکن و شناخت آنها برای خرید یا نصب دزدگیر از موضوعاتی است که همواره مشتریان به دنبال آن هستند. دزدگیر اماکن مانند هر محصول هوشمند دیگری انواع مختلفی دارد که شرکت های بزرگ اقدام به ساخت و گسترش آن کرده اند.
دسته بندی کلی انواع دزدگیر اماکن بر اساس تکنولوژی ساخت:
• دزدگیر اماکن ساده مبتنی بر آژیر و هشدار محلی
• دزدگیرهای اماکن با سیستم آلارم با استفاده از خطوط تلفن ثابت
• انواع دزدگیر اماکن سیمکارتی
• انواع دزدگیر اماکن بی سیم
• انواع دزدگیر اماکن تحت شبکه
این مدل از دزدگیرهای اماکن، قدیمی ترین و ساده ترین نوع دزدگیر می باشند که هیچگونه آلارم و هشدار راه دور ارسال نمیکنند. در این نوع دزدگیرها تنها آژیر به صدا درآمده توسط پنل دزدگیر نقش حفاظت از محیط را برعهده دارد. از آنجایی که سارقان به سادگی میتوانند آژیر این سیستم ها را از کار بیندازند، چنین سیستم هایی از امنیت بسیار پایینی برخوردار هستند. قبل از تصمیم برای خرید یک دزدگیر فقط آژیر زننده، بهتر است در مورد محله ای که در آن زندگی میکنید کمی فکر کنید. آیا در همسایگی شما کسی هست که همیشه مراقب باشد و بتواند به محض شنیدن آژیر، با پلیس تماس بگیرد؟ اگر پاسخ شما به این سوال مثبت است میتوانید از این مدل از انواع دزدگیر اماکن استفاده نمایید.
نسل پشیرفته تر نسبت به انواع دزدگیر اماکن آژیری، دزدگیر اماکن با سیستم آلارم با استفاده از خطوط تلفن است. در این نوع سیستم، دزدگیرها علاوه بر به صدا در آوردن آژیر و هشدار محلی برای فراری دادن سارقین، اقدام به تماس با شماره تلفن های ذخیره شده در تلفن کننده خط ثابت خود می نمودند. مشکل اساسی این مدل از انواع دزدگیر اماکن، سهولت قطع خطوط تلفن ثابت توسط سارقین بود. هنوز هم از انواع دزدگیر اماکن مبتنی بر الارم خطوط تلفن ثابت به دلیل ارزان قیمت بودن در بسیاری از منازل و اماکن استفاده میشود.
از جدیدترین و به روز ترین سیستم های امنیتی ضدسرقت، دزدگیر اماکن سیم کارتی است. دزدگیر های سیم کارتی به دزدگیر هایی اطلاق میشود که در زمان اعلام خطر، دزدگیر مرکزی از طریق سیمکارت تعبیه شده داخل دستگاه شروع به ارسال SMS و یا تماس با شماره های ثبت شده در حافظه دستگاه مینماید. موارد استفاده از این نوع دزدگیر در منازل، دفاتر کار و مغازه هاست. دزدگیر اماکن سیم کارتی که یکی از انواع دزدگیر اماکن به شمار میرود از مهم ترین ارکان هوشمندسازی ساختمان نیز محسوب میشود. با پیشرفت تکنولوژی و ابداع سیم کارتهای تلفن های همراه، شرکت های سازنده دزدگیر اماکن راهکار دومی برای این اطلاع رسانی هنگام سرقت در نظر گرفتند. دزدگیرهای اماکن معمولی از خط تلفن ثابت شهری برای اطلاع رسانی استفاده میکنند که متاسفانه با قطع شدن خط تلفن امکان آژیر یا تماس با شماره ذخیره شده وجود ندارد.
دزدگیر اماکن دستگاهی پیشرفته برای اعلام سرقت می باشد که حتی می توان بدون نیاز به کابل هم آن را نصب کرد. این دستگاه دارای چندین چشمی الکترونیکی می باشد که با شناسائی کوچکترین حرکت در محیط شما، به سرعت با به صدا در آوردن آژیر امنیتی اعلام سرقت نموده و همچنین امکان تماس گیری با شما در صورت حضور نداشتنتان در محل را داراست.دزدگیر اماکن که از آن با نام های زیر نیز یاد میشود، سیستم برقی ضد سرقت برای پیشگیری و اعلان سرقت از اماکنی مانند منزل، خانه، مغازه، فروشگاه، بویتک، سوپرمارکت، ویلا، سوله، سالن تولید کارخانه و انبارهایی با اجناس ارزشمند می باشد.
بطوریکه با ورود افراد غیرمجاز تصاویر این عمل، توسط دوربین ها نمایش و ضبط می گردد ولی در صورتی که چهره فرد سارق پوشیده باشد تصاویر ضبط شده دوربین مداربسته برای شناسایی سارق موثر نخواهد بود ازین رو اگر آن محیط به یک سیستم دزگیر اماکن کارامد مجهز باشد ، با ورود غیر مجاز افراد، فرایند آژیر کشیدن و اعلام سرقت توسط دزدگیر اجرا شده و همچنین با تماس تلفنی و ارسال پیامک به مدیر و افراد مرتبط، اطلاع رسانی می کند. همانطور که از نام این نوع از دزدگیر اماکن معلوم است، ارتباط وایرلس و یا بدون سیم بین پنل مرکزی و سنسور ها برقرار میشود. استفاده از چشمی های بی سیم به دلیل سهولت اجرای فرآیند نصب دزدگیر های اماکن با استقبال خوبی همراه شده است. طرز کار دزدگیر بیسیم که از انواع دزدگیر اماکن پرفروش به حساب میرود، به این صورت است که بلافاصله بعد از تشخیص ورود سوژه به محل سرقت با ارسال پالس های تحریک از چشمی به دزدگیر، فرمان آلارم و شماره گیری اضطراری صادر میشود. سنسورهای هشدار دزدگیر اماکن بی سیم، برای تغذیه از باتری استفاده می کنند و از طریق سیگنال های رادیویی با کنترل پنل ارتباط برقرار می کنند. دزدگیرهای اماکن بی سیم در دو نوع با فرکانس کاری ۳۱۵ مگاهرتز و ۴۳۳ مگاهرتز موجود هستند.
برای نصب یک دزدگیر اماکن پیشنهاد می شود به یک متخصص مراجعه کنید زیرا نصب این سیستم ها نیازمند کمی تجربه می باشد ولی در صورتی که تا حدودی فنی باشید می توانید با استفاده از دفترچه راهنمای دزدگیر اقدام به نصب کنید.
دزدگیر های اماکن موجود در بازار کلا به دو دسته تقسم بندی می شود. دزدگیر های ایرانی و دزگیر های خارجی. دزگیر های ایرانی در مجموع کیفیت بهتری نسبت دزدگیر های خارجی دارند و خوشبختانه ایرانی ها مانند شرکت GMK , 4NET توانسته اند در تولید این سیستم ها سنگ تمام بگذارند. حتی در بانک ها و مراکز حساس دیگر از دزدگیر های اماکن ایرانی استفاده می شود. حتی بعضی از برند های دزدگیر های ایرانی دارای بیمه نامه سرقت نیز می باشند. گذشته از کیفیت، دزدگیر های ایرانی دارای گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش نیز می باشند.
دستگاه مرکزی دزدگیر
اگر بخواهیم به زبان ساده و به طور ملموس بیان کنیم، میتوان گفت در واقع دستگاه مرکزی یک سیستم حفاظتی اماکن، وظیفه صدور فرمانهای متناسب با خطرهایی را دارد که توسط سنسورها به آن اعلام میشود. به این معنا که سنسورها و هشدار دهندهها، هردو به دستگاه مرکزی متصل هستند. اگر خطری ایجاد شود، این خطر توسط سنسورها تشخیص داده و به دستگاه مرکزی اعلام میشود. سپس دستگاه مرکزی به هشداردهندهها دستور میدهد که فعال شوند.
۱) انواع چشمی دزدگیر (سنسورهای موشن دیتکتور – سنسور تشخیص حرکت)
۲) انواع مگنت (برای تشخیص باز شدن درب ورودی یا درب کمد و یا هر درب دیگری که دسترسی به آن محدود می باشد.
۳) انواع شوک سنسور یا سنسورهای حساس به لرزش و کوبش
در اکثر دزدگیرها از سنسورهای بالا استفاده می شود. در بعضی از سیستم ها ممکن است از سنسورهای خاص و مختص به آن سیستم نیز استفاده شود. یکی از گزینه هایی که اکثر دزدگیرها در خود دارند، قابلیت اصتال به سنسورهای تشخیص حرارت و دود می باشد. دزدگیرهای نسل جدید دارای یک ارتباط دو طرفه با مالکین خود دارند. یعنی علاوه هشدار دادن، دارای قابلیت فرمان پذیری نیز می باشند. از این فرمان پذیری دزدگیرها می توان در باز کردن درب ها از راه دور، روشن کردن وسایل برقی از راه دور و کارهای مشابه استفاده نمود.
شرکت های پیشرو در جهت ساخت و توسعه انواع دزدگیر اماکن در ایران به توانسته اند بهترین مدل های دزدگیر اماکن را با قیمت مناسب به بازار عرضه کنند. در اینجا به معرفی برخی از برند های انواع دزدگیر اماکن میپردازیم که محبوبیت بیشتری در بین کاربران برخوردارند.
شرکت فایروال به عنوان یکی از برترین تولیدکننده های سیستم های حفاظتی در ایران، با چندین دهه تجربه در زمینه تولید و توزیع انواع دزدگیر اماکن و دوربین های مداربسته فعالیت می نماید . این برند انواع دزدگیرهای اماکن خود را در سه مدل F6 بدون تلفن کننده، F7با تلفن کننده خط ثابت، F9 با تلفن کننده سیم کارتی و F10 سیمکارتی به همراه رله قطع و وصل جریان برق عرضه میکند.
مزیت هایی که دستگاه دزدگیر فایروال را نسبت به دیگر برند ها متمایز میکند عبارتند از: گارانتی ۵ ساله، قابلیت ست کردن تجهیزات بیسیم (مانند چشم بیسیم ، دیتکتور، مگنت و آژیربیسیم)، دزدگیر اماکن فایروال F9 , F10 دارای ۸ زون بیسیم و باسیم میباشند که در مقایسه دیگر برندها(۴-۵ زون) مناطق بیشتری را به صورت مستقیم پوشش میدهد.
شرکت GMK یکی از تولیدکنندگان مطرح تجهیزات امنیتی خانگی وصنعتی در ایران میباشد که تاکنون مدل های مختلفی از این انواع دزدگیر اماکن را عرضه کرده است. در این میان یکی از معروف ترین محصولات این کمپانی، دزدگیر اماکن GM910 است که ویژگی های مختلفی را برای افزایش امنیت مکان موردنظر فراهم می آورد.
مشخصات فنی دزدگیر اماکن GMK عبارتند از:
– کنترل کردن ۳ منطقه مجزا با یک دستگاه (تلفن ، ریموت ، SMS ، اپلیکیشن موبایل)
– دارای امکان ثبت وقایع با ۶۰ حافظه با قابلیت نمایش بر روی LCD
– گزارش ورود و خروج و اعلام قطع و وصل برق با تماس سخنگو یا SMS
– مجهز به سیستم حفاظت SP (در صورت قطع سیم بلندگو، تلفن کننده فعال می گردد)
دزدگیر اماکن پارادوکس از بهترین انوع دزدگیر اماکن ساخت شرکت کانادا است که به نسبت دیگر دزدگیر ها قیمت بالایی دارد اما قابلیت های منحصر بفرد باعث تمایز آن از دزدگیرهای اماکن ایرانی شده است. از این نوع دزدگیر اماکن معمولا در سازمان ها یا شرکت های بزرگ با قابلیت تحت شبکه شدن استفاده میکنند. برخی از مشخصات فنی دزدگیر اماکن پارادوکس عبارتند از:
– دارای ۳۲ زون بیسیم و ۲ زون باسیم (هر کدام از آنها می توانند بی سیم باشند)
– امکان تعریف ۳۲ کاربر با قابلیت کنترل سیستم از راه دور
– ارتقاء سیستم عامل از طریق ۳۰۷ USB و اتصال به اینترنت
– شماره تلفن های متعدد برای گزارش رویداد: ۳ نظارت، ۵ برای شماره گیری شخصی و ۱ برای پیجر
شرکت الکترونیک کاران(سهامی خاص) که در سال ۱۳۶۲ تاسیس گردیده تولیدکننده انواع دزدگیر اماکن کلاسیک با استاندارد ISO9001:2015 است. دزدگیر اماکن کلاسیک که از پرفروش ترین های انواع دزدگیر اماکن محسوب میشود، دارای ۴ زون می باشد که می توان به آن چشمی با سیم، مگنت و انواع سنسور های دزدگیر را وصل نمود. برخی از مشخصات فنی دزدگیر اماکن کلاسیک عبارتند از:
– امکان ست کردن ۱۵ چشم یا مگنت بیسیم با قابلیت آدرس دهی
– ارسال گزارش اتفاقات با پیامک از طریق G1 ULTRA
– امکان استعلام وضعیت دستگاه و برق شهر از طریق پیامک
– برنامه موبایل جهت گوشی های Apple و Android
دزدگیرهای اماکن در ابتدای ورود خود به بازار تنها با ایجاد صدا در محل وقوع حادثه میتوانستند اعلام خطر کنند. اما پیشرفت توسعه فناوری به دستگاههای دزدگیر هم نفوذ کرد و در حال حاضر دزدگیرها میتوانند از طریق تلفن متصل به دستگاه، با شماره تماسهای ذخیره شده تماس گرفته و موقعیت خطر را اعلام کنند. نسل جدید دزدگیرهای اماکن از امکاناتی چون ارسال پیامک خطر به تلفن همراه و همچنین اتصال به وای فای برخوردارند، با این وجود صاحبان دزدگیر میتوانند از راه دور نیز تنظیمات مورد نظر دستگاه خود را کنترل نمایند. در بازار ایران میتوان دزدگیرهای اماکن را در مدلهای متنوع با کیفیتهای مختلف تهیه نمود. اما باید در نظر داشت با توجه به نیاز و میزان امنیتی که مد نظرمان است میتوانیم دزدگیر مناسبی را انتخاب کنیم، زیرا با اینکه سیستم عملکردی همه مدلها تقریبا یکسان است اما کیفیت و دقت عملکردی متغیر دارند. اغلب دزدگیرهای استاندارد دارای ساختار مشترکی شامل، کلید معمولی یا سوئیچ آلفا، یک مدار باز و یک مدار بسته، کلید کنترل از راه دور، مدار آژیر، قفل رمزی، مدار شارژ باتری و انواع حسگرها و نیز تلفن کننده خودکار هستند.
امروزه اکثر سیستم های دزدگیر امنیتی به صورت بی سیم هستند و برای نصب آنها نیازی به تلفن ثابت یا برق نیست. در اینجا خلاصهای از ویژگیهای مشترک هشدار دهندههای امنیتی آورده شده است.
کنترل پنل قلب یک سیستم دزدگیر است. از سیگنالهای رادیویی برای برقراری ارتباط با سنسورهای امنیتی، شما و مرکز مانیتورینگ استفاده میکند. اکثر پنلها از صفحه کلید داخلی یا روش دیگری برای روشن شدن و خاموش کردن آلارم در سیستم بهره میبرند. کنسول اصلی یا کنترل پنل دزدگیر، با یک قطعه زنگدار نصب شده ارتباط برقرار میکند، هنگام شکسته شدن حسگر امنیتی صداهای آژیر ایجاد میکند، یا مستقیماً از طریق تماس تلفنی و یا پیامک به کاربران اطلاع میدهد. به طور کلی، پنل دارای یک صفحه لمسی برای عملکرد بصری کاربر و LCD برای برنامه نویسی و تعامل آسان است. برای روشن و خاموش کردن آلارم سیستم به کدهای عبوری احتیاج دارد و میتوانید سیستم را متناسب با کاربردهای مختلف تنظیم کنید. افزودن و حذف عملکرد سنسور را میتوان از طریق عملکرد صفحه کلید انجام داد.
صفحه کلید روشی برای روشن کردن و خاموش کردن آلارم سیستم است. اغلب یک صفحه کلید بر روی پنل سیستم دزدگیر تعبیه شده است. با استفاده از یک سیستم هوشمند بیسیم نیز میتوانید از تلفن همراه خود برای مدیریت زنگ هشدار نیز استفاده کنید.
در سیستم جعبه دزدگیر معمولا یک باتری ۱۲ ولتی اسیدی تعبیه شده است تا در صورت قطع شدن برق یا هرگونه خرابکاری احتمالی در سیمهای برق، این باتری بتواند از خاموش شدن سیستم در ۴۸ ساعت جلوگیری کند.
در حالی که فناوریهای بیسیم امروزی روشهای پیچیدهای را برای ترساندن سارقین ارائه میدهند، اما چیزی بهتر از یک زنگ هشدار شما و همسایگان خود را از خطر احتمالی آگاه نمیسازد. همه سیستمهای دزدگیر اماکن آژیر داخلی دارند. بیشتر آنها در پنل هستند و بسیاری دیگر نیز امکان افزودن آژیر خارجی را دارند. اکثر افرادی که از دزدگیر استفاده میکنند تمایل دارند صدای آژیر به مراتب بلند باشد، این صدای قوی در هنگام خطر میتواند عامل ترس و دور کننده سارقین باشد. به طور کلی، آژیرهای دزدگیر صدایی در حدود ۸۰ تا ۱۱۵ دسی بل منتشر میکنند. معمولا بلندگو دزدگیرها در یک جعبه فلزی و محکم که جلوی آن باز است قرار میگیرد و آن را جلوی ساختمان به طوری که دسترسی به آن سخت باشد نصب میکنند. از آن جایی که احتمال دارد سیمهای بلندگو توسط سارقین قطع شود بنابراین بهتر است، جهت بالا بردن امنیت بلندگو، سیمکشی آن را به صورت توکار انجام داد، یا از چند بلندگو به شکل موازی استفاده کرد. البته در دزگیرهای جدید سیستم بلندگو به شکل بیسیم طراحی شده و احتمال خطر قعطی سیم صفر شده است. مدارهای بلندگو شامل مدارهای ایجاد پالس و مدار امپلی فایر است.
یک جعبه آهنی به طول ۳۰ سانتیمتر و عرض ۲۵ سانتیمتر و پهنای ۱۰ سانتیمتر نگهدارنده مدار اصلی دستگاه دزدگیر است، این جعبه ایمنی دزدگیر را تامین میکند. اگر سیمکشی دزدگیر توکار باشد، ایمنی بیشتری ایجاد میشود، سیمهای دستگاه از سوراخ تعبیه شده بروی در جعبه خارج میشوند این سیمها روکشی همچون لوله پلاستیکی دارند تا امنیت بیشتری داشته باشد.
تابلوهایی با رنگ روشن که سیستم امنیتی خانه شما را تبلیغ میکنند تجهیزات استاندارد و اولین خط دفاعی شما هستند. بسیاری از سارقین با دیدن آنها حتی وارد مکان شما نمیشوند.
این دستگاههای پلاستیکی مجهز به باتری، در ارتفاع بالاتری قرار دارند تا تمام قسمتهایی که افراد ممکن است از أنجا عبور کنند را پوشش دهند. این حسگرهای دزدگیر عمدتاً از فناوری به نام مادون قرمز استفاده می کنند که با احساس گرمای بدن حرکت را تشخیص میدهند.
این سنسورها دستگاههای کوچک، پلاستیکی، باتریدار متشکل از یک سنسور و یک آهنربا هستند. حسگر را روی یک قسمت از درب یا پنجره و آهنربا را روی قسمت دیگر قرار میدهند. با باز شدن درب یا پنجره، تماس بین آنها از بین میرود و سیگنالی به پنل ارسال میشود.
چشم الکترونیکی دزدگیر اماکن یا سنسور مادون قرمز (pir)، از اجزا اصلی دزدگیرها محسوب میشوند. سیستم تشخیص این سنسورها براساس تشخیص گرمای بدن در محیط تحت پوشش، فعال میشود. به این صورت که سنسورها جسمی را که در محیط منتشر کننده گرما است را با امواج مادون قرمز تشخیص داده و به عنوان خطر در نظر میگیرند و سیستم اعلام سرقت در آنها فعال میشود.
سنسور دزدگیر امواج مادون قرمز را به شکل پردهای ساتع میکند، این پردهها به صورت یکی در میان بارهای مثبت و منفی هستند. در صورت ورود و حرکت افراد در محیط، اغتشاشی در این پردهها بوجود میآید و با ارتباط بارهای مثبت و منفی به یکدیگر، سنسور مادون قرمز تحریک شده و اعلام خطر میکند. تنظیمات چشمی دزدگیر باید بطور دقیق و توسط افراد متخصص انجام شود تا از بوجود آمدن هرگونه آژیر مزاحم و اشتباه جلوگیری شود. همچنین حساسیت سنسورها با استفاده از جامپر چشمی دزدگیر یا همان پینهای داخل چشمی قابل تنظیم هستند. دزدگیرهای مادون قرمز به دوصورت سیمی و بیسیم در بازار موجود هستند.
هنگامی که در منزل خود حیوان خانگی نگهداری میکنید، احتمال اینکه سنسورهای حرکتی دزدگیر به اشتباه اعلام خطر کنند زیاد میشود. زیرا شما نمیتوانید از رفت و آمد زیاد حیوان خود جلوگیری کنید. بهترین راهحل برای جلوگیری از اشتباه، بکار بردن سنسورهای وزنی دزدگیر است. این سنسورها محدوده وزن خاصی را در نظر نمیگیرند. هنگامی که از سنسور امواج مادون قرمز برای سنجش میزان گرما ساطع شد، پس از برخورد با جاندار متحرک مجددا به سنسور بازمیگردد، سپس سنسور وزنی پس از بررسی حرکت جاندار قادر است حجم و وزن آن را تعیین کند. در صورتی که وزن را بیشتر از محدوده از پیش تعیین شده باشد، اعلام خطر میکند و در صورت کمتر بودن وزن واکنشی نشان نمیدهد. معمولا محدوده وزن برای حیوانات خانگی زیر ۱۸ تا ۲۴ کیلوگرم در نظر گرفته میشود. باید در نظر داشته باشید که چشمیهای وزنی فضای باز و منزل با یکدیگر متفاوت هستند، چشمیهای داخل منزل را اگر در فضای باز نصب کنید باید منتظر خطاهای زیاد دستگاه نیز باشید.
سنسورهای دیگری همچون، چشمی ماکروویو و بیمخطی و فراصوت نیز وجود دارند که عملکردشان با دو چشمی قبل متفاوت است. سنسور ماکروویو دزدگیر اماکن ابتدا اموج از چشمی به محیط ارسال میشود با برگشت این امواج و بررسی آن، سنسور تصویر کلی محیط را تشخیص میدهد، هر زمان که در این تصویر تغییری ایجاد شد به منزله ورود افراد غیر مجاز تلقی میکند و اخطار میدهد. این نوع چشمیها منطقه وسیعی را پوشش میدهند.
سنسور بیم خطی دزدگیر با استفاده از لیزر عمل میکند، و بوسیله خطوط نامرئی حرکت را تتشخیص میدهد. معمولا سه الی چهار خط لیزر به صورت ستونی از سنسور ساتع میشود، هنگامی که انسان از این خطوط عبور کند سه خط لیزر قطع میشود، اما با عبور حیوانات نهایتا تا دو خط قطع میشود، بدین صورت نیز میتواند حرکت انسان از حیوانات را تشخیص بدهند.
نوع دیگری از سنسورها، سنسور فراصوت یا اولتراسوند نیز در بازار موجود است. این سنسورها حساس به صدای محیط هستند. عملکردشان وابسته به ارسال امواج و دریافت آنها است. کوچکترین صدا نظیر چرخیدن کلید داخل قفل و یا هر گونه تلاش برای ورود به منزل این سنسورهای فراصوت نسبت به صدا حساس شده و آن را تشخیص میدهند و اعلام خطر میکنند.
به طور کلی سنسورهای دزدگیر در هر مدل خود از نظر محل نصب نیز متفاوت هستند، سنسورهای فضای باز و سنسورهای فضای. انتخاب صحیح هرکدام از این سنسورها با توجه به محیط و نیاز افراد در داشتن یک دزدگیر حرفهای بسیار مهم است.
نظارت بر نقاط احتمالی ورود و نفوذ با سنسورهایی که با یک کنترل پنل ارتباط برقرار میکنند و انتقال سیگنال هشدار هنگام تشخیص نفوذ غیرقانونی، این مفهوم اساسی تئوری سیستمهای دزدگیر است. سنسورها به طور معمول در درها و پنجرهها نصب میشوند که در معرض نفوذهای بالقوه قرار دارند یا مکانهایی هستند که به راحتی قابل دسترسی هستند. این سنسورها از محافظ نامرئی تشکیل میشوند. حسگرهای حرکتی برای محافظت از فضاهای باز و بسته در فضایی بالاتر و غیر قابل دسترس نصب میشوند.
بنابراین اگر کسی باعث شد سیستم دزدگیر احساس خطر کند، چه اتفاقی میافتد؟ بلافاصله، سنسورهای با پنل ارتباط برقرار میکنند، صدای آژیر خطر بلند میشود و در برخی از سیستمها نیز پیامکی را به تلفن همراه کاربر ارسال میکند. بسته به سیستم، برنامه و تنظیمات تلفن همراه، یک اعلان ایمیل، یک اعلان متنی یا یک اعلان در داخل برنامه دریافت میکنیم. از آنجا، ما یا تصاویر مستقیم جریانات محیط برای ما پخش می شود یا از صدای دو طرفه دوربین خود برای مکالمه با هر کسی که جلوی دوربین است میتوانیم استفاده میکنیم. اگر متوجه شویم که سارقی در محیط است با پلیس تماس میگیریم.
هر چند صدای آژیر عاملی بازدارنده از وقوع سرقت میباشد، اما با این حال صرفا پخش آژیر در محیط کارساز نیست. در دزدگیرهای پیشرفتهتر و امروزی امکان پخش فیلم از محیط برای کاربران نیز وجود فراهم شده است، بنابراین صاحبخانه بهتر میتواند اتفاقات محیط را بررسی کند و نسبت به آن اقدامات لازم را انجام دهد. حتی امکان مکالمه دو طرفه نیز در برخی از مدلهای دزدگیر وجود دارد. همه این قابلیتها در یک خانه هوشمند ضریب امنیتی را بالا برده به ما اجازه میدهد تا هر کجا که هستیم، بتوانیم از محل زندگی و کار خود بیشترین مراقبت را داشته باشیم.
پکیج کامل دزدگیر سیم دار با تلفن کننده و دو عدد چشمی
یک دستگاه دزگیر وایرلس، تلفن کننده سیم کارتی یا معمولی، چهار عدد چشمی، آژیر و باطری
سرویس ها
چه چیزی نیاز دارید ؟
جک پارکینگی ، برای ایجاد سهولت در عبور و مرور، طراحی و ساخته شده است. جک اتوماتیک با استفاده از نیروی هیدرولیکی، حرکت کرده و درب را باز می کند. درب الکترومکانیکی اما با داشتن موتوری ظریف، به صورت کشویی ورودی را باز و بسته می نمایند. این درب ها به سادگی و تنها با استفاده از یک ریموت، قابل کنترل هستند
کرکره برقی و درب اتوماتیک برای سهولت در حفاظت و تردد ورودی مغازه ها و ساختمانها مورد استفاده قرار می گیرد. این محصولات این امکان را فراهم می سازند که با قرارگیری لایه فوم درون تیغه، از آلودگی صوتی جلوگیری نمایند. تیغه کرکره ها در انواع مختلفی موجود است که زیباترین آنها، تیغه پلی کربناتی، با ظاهری شفاف و شیشه ای است
راهبندها برای کنترل تردد ورودی های پر رفت و آمد به کار میروند. راهبند میتواند ستون عمودی ثابتی همراه یک بوم افقی باشد که به بالا و پایین حرکت میکند. نوعی دیگر از راهبند ستونی وجود دارد که برای استفاده از آن نیاز به ایجاد بستری با ارتفاع ستون، درون زمین است. ستون عمودی، به سادگی، به پایین حرکت کرده و هم سطح زمین می گردد
دزدگیر های اماکن سیستم های هوشمند و دقیقی هستند که با بهره گیری از تکنولوژی ساده و البته مدرن خود، قادرند امنیت را در محل زندگی و محیط کار شما تضمین کنند. برقراری تماس از طریق تلفن، تلفن همراه و پیام کوتاه به کاربر، از نکات جالب توجه در طراحی و ساخت دزدگیر های اماکن به شمار می رود
حفاظ شاخ گوزنی روی دیوار ضریب ایمنی بسیار بالایی دارد. حفاظ شاخ گوزنی چشم نواز و دارای ظاهری زیباست. ظاهر نرده شبیه به شاخ های گوزن در هم تنیده است. عبور از بالای نرده شاخگوزنی امکان پذیر نیست و در انتهای نرده ها با نیزه های تیز کار شده است. قابلیت رنگ آمیزی به سفارش مشتری با رنگ های الکترواستاتیک کوره ای در شاخ گوزنی وجود دارد.
درب حیاط ساده و شیک بصورت تک لنگه و دو لنگه ساخته شده است که در جهتهای مخالف به بیرون یا به سمت داخل حرکت میکنند. این نوع در معمولا توسط سیستم قفل و یا دستهای در وسط درب، قفل و ایمن میشود. درب حیاط ویلایی، درب پارکینگ و ورودی حیاط و درب های ورودی ساختمان انواع مختلفی دارند که یکی از پر مصرف ترین و پرکاربردترین نوع درب در میان درب های ساختمانی، درب آهنی ساده حیاطی می باشد.
بکارگیری انواع طرحها در نرده پنجره نظیر نعلاسبی، بته جقه و … سبب ایجاد ظاهری زیبا در حفاظ پنجره مدرن و نرده بالکن میشود. حفاظ آهنی پنجره در مقایسه با بقیه حفاظ های موجود در بازار دارای قیمت مناسبی است. به دلیل قیمت مناسب و به صرفه ، نرده های محافظ ساده و فرفورژه پنجره را میتوان برای همه ساختمان های متفاوت در طبقه اول و دیگر طبقات استفاده نمود.
درب آکاردئونی به عنوان حفاظ آهنی درب آپارتمان یکی از ابزار های حفاظت از اماکن است که جهت جلوگیری از سرقت طراحی شده است و تقریبا در همه کشورها مورد استفاده قرار می گیرد و از منازل گرفته تا شرکت ها، فروشگاه ها،ساختمان های دولتی، بانک ها و... از آن استفاده می کنند. ضد سرقت بودن درب آکاردئونی سبب شده تا جایگاه ویژه ای را در میان مردم کسب کند.
حفاظ روی دیوار باعث افزایش امنیت ورودی ساختمان می شود، صیانت از ذات امری است که در تمام ادیان و فرهنگ ها مورد توجه قرار گرفته و بسیاری از اشخاص برجسته بدین موضوع اشاره نموده اند; اینکه انسان بتواند از نفس و جان خود در برابر ناهنجاری های وارده از دنیای بیرون و درون حفاظت و صیانت به عمل آورد و مسیر رشد و تعالی را برای خود فراهم کند.